fbpx Skip to main content
Interview

Trifecta X VIRPP [NL]

By July 31, 2020December 21st, 2020No Comments

Wie denkt dat VIRPP een platform is voor enkel dancemuziek heeft het mis. Een van de grootste hiphop labels in Nederland Trifecta is aan boord en gaat vol voor VIRPP. Label baas Gaétan van de Sande: “We gaan om de maand een track die via VIRPP komt bovendrijven releasen.”

De man achter Trifecta is rapper en entertainer Ali B. Het bedrijf is ontstaan nadat zijn managementbureau SPEC constateerde dat artiesten steeds meer behoefte hadden aan labelservices. Onder de naam SPEC Music werd hier op ingespeeld door bijvoorbeeld de platen van Ali B uit te brengen. De perfecte vorm werd vier jaar geleden gevonden in het label Trifecta. Het label bracht al muziek uit van klinkende namen als Boef, Shirak en Famke Louise. Tegelijkertijd is Trifecta constant op zoek naar de superster van morgen.

Hoe gaat Trifecta opzoek naar nieuw talent?

“Dat gebeurt erg ‘hands on’. We zitten hier dus niet passief achter de mailbox te wachten op demo’s. We gaan liever de straat op, bijvoorbeeld om nieuwe artiesten live te checken. Veel muziek die we binnen krijgen komt vaak van de mensen met wie wij al werken of vrienden van hen. Bij nieuwe potentiele aanwinsten letten we altijd goed op het onderscheidend vermogen en helder profiel van de artiest. Hierdoor kunnen we op langere termijn een duurzame carrière ondersteunen. In onze visie is een hit natuurlijk leuk, maar een carrière belangrijker. Trifecta is niet ‘single driven’. Het gebeurde in het verleden vaker dat we tracks van een artiest hebben uitgebracht die commercieel gezien geen mega succes potentie hadden, maar wel heel belangrijk waren voor het opbouwen van een profiel.”

Hoe ben je in contact gekomen met VIRRP?

“Ik werkte op marketingvlak al samen met het moederbedrijf van VIRRP: YourBrandHub. Bij de presentatie van de plannen voor het nieuwe platform was ik gelijk enthousiast. Dit voegt iets nieuws toe en kan een belangrijke schakel zijn in de zoektocht naar nieuw talent. Je kan als label niet alle demo’s die je ontvangt daadwerkelijk beluisteren. Iets dat ik overigens wel het liefste zou doen, maar ik realiseer me dat het in de waan van de dag onmogelijk is om periodiek de demobak uit te spitten. VIRRP biedt een alternatief waardoor demo pareltjes wel boven komen drijven.”

De andere labels op VIRPP zijn vooral dance georiënteerd. Trifecta is vooral gespecialiseerd in hiphop. Is dat een voordeel of juist een nadeel?

“Ik ben van mening dat er een belangrijke overeenkomst is tussen dance en hiphop; dit is muziek die je op een laagdrempelige manier kan maken. Zeker als je het vergelijkt met bandjes of klassieke muziek. Wil je aan de slag binnen hiphop of dance dan kan dat in principe in een eenvoudige thuisstudio op je zolder. VIRRP sluit goed aan op die laagdrempeligheid.”

Gaat VIRPP de nieuwe Trifecta superster produceren?

“Geen idee of dat uiteindelijk gaat gebeuren. Dat is in ieder geval niet per se het uiteindelijke doel. Wij willen nieuwe artiesten een platform bieden voor demo’s en tegelijkertijd in contact kunnen komen met gelijkgestemden. Daarnaast is kennisoverdracht een belangrijk punt binnen de samenwerking met VIRPP. We gaan niet aan de zijlijn kijken wat er upgeload wordt, maar het personeel en artiesten gaan actief op het platform participeren. Daarnaast willen we ook artiesten, producers pluggers, radiomensen, contentmakers en marketeers, die niet bij Trifecta werken, betrekken bij VIRPP. Als klap op de vuurpijl gaan we ook om de maand een track die via VIRPP binnen is gekomen releasen. We gaan dus sowieso VIRPP-muziek uitbrengen. Een betere manier om nieuw talent een podium te bieden is er niet.”

Leave a Reply