fbpx Skip to main content

Het in Los Angeles gevestigde Dim Mak Records is niet alleen een onafhankelijk platenlabel, maar ook een evenementenbedrijf en lifestyle-merk. Het werd opgericht door Steve Aoki in 1996 en groeide uit van hun punkwortels tot een van de toonaangevende EDM-bedrijven ter wereld. VIRPP sprak met hoofd marketing, Bryan Linares, over het label, nieuw talent, het 25e jubileum van Dim Mak en hun voortdurende missie om te groeien als een wereldwijd en divers merk. Stuur je demo naar Dim Mak Records & Steve Aoki.

Gefeliciteerd met de 25ste verjaardag van Dim Mak

“Dat klopt. 25 jaar geleden begon onze onverschrokken leider Steve Aoki aan dit avontuur. In het begin stond het label bekend om punk-hardcoremuziek, maar sindsdien zijn we geëvolueerd. Door de jaren heen heeft Dim Mak alles uitgebracht, van indie of emo tot dance, hiphop en elektronische muziek. Onlangs zijn we twee ondernemingen gestart: ons Latin-label Dim Mak En Fuego en het underground dance-label A Good One. We zijn altijd een platform geweest voor jonge, zich ontwikkelende kunstenaars. Voor ons is de noodzaak om een echt goede connectie te hebben met de volgende generatie muzikanten erg belangrijk. Dat is een beetje hoe ons bedrijf is gegroeid. We willen altijd vooruitstrevend zijn in ons geluid en wat we doen. Tegenwoordig komen deze vooruitstrevende ideeën van millennials en Gen-Z.”

Hoe vind je de nieuwe generatie?

“Traditioneel vond je nieuwe artiesten via demo’s, maar dat proces was een stuk moeilijker te beheren vanwege het ontvangen bedrag. Het andere traditionele is uitgaan naar shows en het netwerk dat je door de jaren heen opbouwt. Door wat Dim Mak de afgelopen 25 jaar heeft opgebouwd, zijn we een geweldige partner geworden voor elke artiest. We hopen dat we door met VIRPP samen te werken onze constante zoektocht naar de volgende generatie artiesten zullen stroomlijnen. Een kwart eeuw lang bracht Dim Mak allerlei genres uit. In de toekomst zijn we een EDM-label, maar Steve werkt graag met nieuwe dingen, genres en artiesten uit verschillende culturen. Ja, elektronische dansmuziek is momenteel onze basis, maar we willen VIRPP gebruiken om in contact te komen met andere genres uit andere delen van de wereld. Onze prioriteit is om een mondiaal label te zijn met een diverse groep mondiale artiesten.”

Hoe erg zul je het missen als je niet naar Amsterdam Dance Event gaat om op zoek te gaan naar die jonge wapens?

“Voor ons is Amsterdam Disneyland, er heerst daar een bepaald geluk dat overweldigend is, en we hebben altijd een geweldige tijd gehad op ADE. De mensen, de cultuur rond de industrie, het nachtleven, de muziek en de potentiële ontdekking van nieuw talent worden gemist man. Het is altijd een geweldige ervaring en er hangt zo’n goede sfeer.”

Is Dim Mak op zoek naar die ruwe diamant of naar artiesten met enige ervaring?

“Het maakt ons niet uit, beide zijn welkom. Als je een artiest bent die al een merk, geluid en/of fanbase heeft ontwikkeld. Geweldig, we kunnen je zeker helpen met wat daarna komt. Maar we helpen ook graag nieuwe artiesten op weg. Met onze wortels in de punk hardcore subcultuur heeft ons hart altijd gelegen in het ontwikkelen van nieuwe artiesten en hen verder helpen in hun carrière.”

Hoe stuur je je demo naar Dim Mak en wat moeten artiesten doen om opgemerkt te worden door Dim Mak?

“Het idee om volhardend te zijn, demo’s te laten vallen en berichten te sturen bestaat vandaag nog steeds. Telkens wanneer we inloggen op sociale media zoals Instagram, proberen we tijd te vinden om te luisteren en te lezen. Ik heb ook opkomende producers onofficiële Dim Mak-nummers zien remixen en daardoor werden ze opgemerkt.”

Drop je demo en laat je horen door Dim Mak Records

Kun je me iets vertellen over je mening over VIRPP en de eerste samenwerking?

“Wat ik leuk vind aan VIRPP is hun vooruitstrevendheid bij het ontwikkelen van de digitale gemeenschap. Niet alleen voor producers of DJ’s maar ook voor de industrie en fans. Hierdoor ontstaat er een directe koppeling die voor een bedrijf als wij een stuk efficiënter is. Voor onze eerste samenwerking nodigen we VIRPP-gebruikers uit om de festivalfavoriet Mawlee van een van onze toonaangevende dubstep-artiesten Riot Ten te remixen. Daarna zijn we van plan meer campagnes te voeren om remixen en potentiële artiesten te vinden voor onze andere ondernemingen Dim Mak En Fuego en A Good One.”

Enig advies voor de mensen die meedoen aan de remixwedstrijd?

“We willen dat mensen opvallen met hun remix. Uiteindelijk is dat de beste manier om opgemerkt te worden.”

Hoe u uw demo naar Dim Mak kunt sturen – Tips om opgemerkt te worden door Steve Aoki

Heb je er ooit van gedroomd om je muziek te laten tekenen bij Dim Mak Records, het gerenommeerde label opgericht door Steve Aoki? Dit is je kans om het waar te maken! In dit verhelderende interview deelt Steve Aoki waardevol advies over hoe u uw demo met succes naar Dim Mak kunt sturen en uw kansen kunt vergroten om opgemerkt te worden door de man zelf. Ontdek de do’s en don’ts bij het indienen van je muziek, leer over de favoriete formaten en platforms en krijg waardevolle inzichten om de aandacht van het Dim Mak-team te trekken. Het sturen van uw demo naar Dim Mak kan de eerste stap zijn naar een doorbraak in uw muziekcarrière. Mis deze ongelooflijke kans niet om uw talent te laten zien aan een van de meest invloedrijke figuren uit de branche. Maak je klaar om je stempel te drukken met Dim Mak Records en Steve Aoki! Bekijk het volledige interview op VIRPP.com en begin vandaag nog met het sturen van uw demo naar Dim Mak.

Don’t let this chance slip through your fingers. The stage is set, the audience is waiting, and your stardom is just a click away.

Virpp is an intuitive platform full of people looking to get inspired by others. It's super modern. Best of all is that the labels are actively listening. 10/10 platform

Jameson AndrewsArtist

To this day I get lost watching Nicky and Jorik's heartfelt reaction to the submitted demo! VIRPP opened the doors for me, and today I know that it's only up to me to build my future!

LamasGot discovered by Nicky Romero

VIRPP is a king-maker in the making. With strong connections to the scene, amazingly talented user base, and direct relationship with the best labels, this is only the beginning!

DJ XquizitDJ/Producer